Saugesnio interneto savaitė mokykloje

         Saugesnio interneto savaitė mūsų mokykloje vyko vasario 5-9 d. Šią savaitę per informacinių technologijų (IT) pamokas, IT būrelį IT mokytojas Evaldas Kavaliauskas supažindino vaikus ir paauglius su internete tykančiais pavojais. Socialinė pedagogė R. Kliaugienė supažindino mokinius su internetine svetaine http://www.draugiskasinternetas.lt ir paragino atlikti testą „Ar esi saugus internete?“ (http://testas.draugiskasinternetas.lt/). Kadangi vasario 6 d. visoje Europoje minima Tarptautinė Saugesnio interneto diena, o šios 2018 m. dienos tema – „Junkis, kurk, ir dalinkis pagarbiai: geresnis internetas prasideda nuo tavęs!“, tądien su 6, 7 ir 8 klasių mokiniais dalyvavome tiesioginės transliacijos paskaitoje „Saugesnis internetas“.

         Renginys buvo pradėtas trumpu video siužetu, kuriame VšĮ „Vaikų linija“ vadovas dr. Robertas Povilaitis, edukologė dr. Austėja Landsbergienė, vaikų ir paauglių psichiatras Linas Slušnys dalinosi įžvalgomis apie elektroninę erdvę ir patarimais, kaip apsaugoti vaikus nuo grėsmių internete. Vėliau žodį tarė ir savo mintimis pasidalino projekto „Saugesnis internetas“ vadovas Mantas Masaitis, LR švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo informacinių technologijų centro direktoriaus pavaduotojas, Gražvydas Kazakevičius, LR švietimo ir mokslo ministerijos viceministras ir Mykolas Majauskas, LR seimo narys, Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininkas.

          Didelio susikaupimo ir susidomėjimo sulaukė renginio metu skaityta paskaita „Kaip teisingai išnaudoti socialinius tinklus?!“. Lektorius Mindaugas Raguotis paskaitoje įdomiai ir vaizdžiai papasakojo kaip socialinių tinklų bendrame informacijos sraute rasti profesionalų sukurtą turinį, kaip galima socialiniuose tinkluose sužinoti daug naudingų dalykų, išmokti kalbų ar net pasivaikščioti po Marsą su marsaeigiu „Curiosity“. Paskaitos metu buvo kalbinamas renginio vedėjas Audrius Bružas, kuris pasidalino savo patirtimi internete ir aktyviai skatino mokinius mąstyti apie tai, ką jie skelbia apie save ir kuo domisi elektroninėje erdvėje.

          Tikimės, kad Saugesnio interneto savaitės užsiėmimai padės mūsų mokiniams atidžiau pasirinkti internetinius draugus, pasvarstyti prieš įkeliant informaciją, skatins saugiai ir garbingai elgtis virtualioje erdvėje.

Socialinė pedagogė Ramunė Kliaugienė

Dabar naršo

Dabar svetainėje 26 svečiai (-ių) ir narių nėra